Instagram Stories, Twitter Moments ja Rion olympialaisten emojikattaus

Digivirrassa-sarja on tiivis katsaus sosiaalisen median, digimarkkinoinnin ja markkinoinnin teknologioiden uusimpiin tuuliin. Lue ensimmäinen osa täältä.

1. Instagram Stories - Facebookin vastaus Snapchatille?

Facebookin omistama Instagram ilmoitti viime viikolla tuovansa palveluun uuden Stories-nimeä kantavan ominaisuuden, joka muistuttaa hyvin pitkälti Snapchatin My Storya. 

Käyttäjät voivat jatkossa jakaa 24 tunnin ajaksi kuvia ja videoita, jotka ovat pituudeltaan maksimissaan 10 sekuntia.

Kuten Snapchatissakin, kuvia voi myös muokata esimerkiksi piirtämällä tai lisäämällä kuviin tekstiä. Storiesin kautta julkaistuja kuvia tai videoita ei kuitenkaan voi kommentoida, eikä niistä voi tykätä.

2. Twitter Moments laajenee kaikille 

Moments, Twitterin yksi ominaisuuksista useiden uutisvirtojen ja tapahtumien seuraamiseen, on kehittymässä seuraavalle tasolle ominaisuuden saapuessa hiljalleen uusille yhteistyökumppaneille ja myöhemmin myös koko kansan käyttöön. 

Aiemmin Twitterin ja muutamien tarkoin valikoitujen uutissivustojen kanssa yhteistyössä poimitut sisällöt tekevät Momentsista erinomaisen työkalun erilaisten tapahtumien seuraamiseen, sillä käyttäjän ei tarvitse seurata lukuisia eri tilejä tai hashtageja aiheeseen liittyen. 

Nähtäväksi jäänee, mikä Momentsin merkitys on tavalliselle käyttäjälle, mutta uutisten ja tapahtumien visuaalisen sisällön seuraamista lisäys tulee helpottamaan merkittävästi.

3. Rio ohoi! Twitterin 200+ uutta emojia

Twitter ilmoitti blogissaan viime viikolla tuovansa yli 200 uutta emojia tukemaan Rion olympialaisia ja spektaakkelista käytävää keskustelua verkossa. Uudet emojit sisältävät niin maakohtaiset liput (#FIN Suomen osalta), lajikohtaiset ikonit kuin olympialaisten tärkeimmät tapahtumat, kuten avaus- ja loppuseremoniat.

Kuten Momentsista jo aiemmin puhuimme, kattavimmat koosteet löydät Twitterin omista #Moments’eista.

Pysy jatkossakin ajan tasalla uusimmista digimaailman tuulista tilaamalla uutiskirjeemme.