Videomarkkinointi

Videomarkkinointi ja videotuotanto ovat olennainen osa digitaalisen markkinoinnin ja myynnin asiantuntijapalveluitamme. Tässä muutamia syitä miksi käyttäisit videoita markkinoinnissasi.

  • Inspiroi asiakkaita: luo mielikuvia ja tarjoa elämyksiä

  • Vauhdita myyntiä: ohita kilpailijasi digitaalisella markkinoinnilla

  • Vaikuta videolla: liikkuva kuva ja ääni yhdessä saavat aikaan tunteita

  • Tuplaa hakukonenäkyvyys: Youtube on maailman toiseksi suosituin hakukone

  • Lisää sanomasi uskottavuutta: ota asiantuntijuus haltuun ja vakuuta osaamisellasi

  • Tue ostopäätöstä: anna nykyisten asiakkaittesi kertoa positiivisia kokemuksiaan

  • Lisää ymmärrystä: kiteytä dataa selkeillä infografiikoilla

  • Näytä konkretiaa: havainnollista nykyisiä tai tulevia tuotteita animaatioilla

Videolla vaikutat ja herätät tunteita katsojassa

Video on viestintäkeinona ehkä monipuolisin tapa herättää kohdeyleisön mielenkiinto ja vaikuttaa viestin vastaanottajaan. Videoissa voidaan nimittäin hyödyntää yhtä aikaa kuvaa, ääntä sekä tekstiä tarinan kerronnassa. Tällä tavalla pystytään luomaan lyhyessäkin ajassa vaikuttavia tarinoita, jotka vetoavat katsojan tunteisiin ja näin ollen jäävät myös paremmin katsoja mieleen.

Videon avulla tavoitat enemmän potentiaalisia asiakkaita

Videoiden suosio on kasvanut digitaalisena vaikuttamistapana viime vuosien aikana merkittävästi. Googlen mukaan YouTubessa katsotaan maailmanlaajuisesti yli biljoona videota päivittäin, jonka lisäksi videoita levitetään myös muissa sosiaalisissa medioissa. Facebookin algoritmi suosii videota muita sisältöformaatteja enemmän, joten videoiden kattavuus on lähtökohtaisesti paljon suurempi kuin vaikka kuvien. Lyhyiden videosisältöjen suosio näkyy myös esimerkiksi Instagramin suosion kasvamisessa.

Yhdistämällä videosisältöjä erilaisiin mainonnan kohdentamistapoihin useissa eri kanavissa saavutat suuren joukon potentiaalisia asiakkaita.

Videoilla vaikutat verkkosivustosi konversioprosenttiin ja hakukonenäkyvyyteen

Videoita sisältävien verkkosivustojen konvertointiprosentti on arviolta jopa 80% suurempi kuin sellaisilla verkkosivustoilla, joilla ei ole videota. Tämä on yksi syy, miksi videoista on tullut yhä vain suositumpi keino viestiä erilaisilla verkkosivustoilla.

Videomarkkinointi vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen, sillä videot verkkosivustolla saavat kävijän pysymään sisältöjesi parissa pidemmän aikaa ja tämä on yksi hakukonenäkyvyyteen vaikuttavista elementeistä. Tämän lisäksi Youtube on maailman toiseksi suosituin hakukone. Videosisällöt indeksoituvat myös Googleen, joten saatat päätyä hyvinkin tuplaamaan hakukonenäkyvyytesi kun otat videomarkkinoinnin osaksi markkinoinnin työkalupakkia.


Ota yhteyttä ja aloitetaan yrityksenne videomarkkinointi